עידן הפריחה של משרדי יחסי ציבור
מאת ממי פאר
מאת ממי פאר
השיח התקשורתי הפוקד לאחרונה את הברנז'ה, נסוב סביב מקומו של דובר, יועץ תקשורת או יחצ"ן בתוך העולם התקשורתי המורכב והמשתנה לנגד עיננו.
השינוי הזה מחייב את יועץ התקשורת ואת משרדי יחסי ציבור להיות ורסטיליים ויצירתיים הרבה יותר מבעבר.
אם בעבר הלא רחוק עולם התקשורת היה מאופיין בעיקר בעיתונים, אתרים, רדיו וטלוויזיה, שעסקו כמו היום בידיעות ואייטמים תקשורתיים, חדשות, כתבות מגזין ופרסומות, כיום החלוקה מורכבת וסבוכה בהרבה וקשה יותר להבנה.
לנהל כלי תקשורת זה סוג של ניהול משברים, יום יום, שעה שעה, לעתים דקה דקה.
להיות יועץ תקשורת של לקוח, במציאות החדשה, זו ממש תמונת מראה של ניהול כלי תקשורת.
בעידן התקשורתי החדש, ניהול תיק לקוח דורש הבנה עמוקה בתוכן שיווקי, וב-INBOUND MARKETING, וחדשות ופוש בסלולר, טרגטינג, ריטרגטינג, מרקטינג, רימרקטינג, גוגל אדוורדס, רשתות חברתיות, קידום ממומן, טאבולה, אאוטבריין, SCO ו- PPC וקמפיין ויראלי ועוד ועוד כיד הטכנולוגיה.
"התוכן הוא המלך", הפך מאימרה ספק אקדמית למטבע לשון יומיומי, קרי, תשקיעו בתוכן מעניין, רצוי ויראלי, תוסיפו קצת כסף לקידום – והוא כבר ייעשה את העבודה.
אתם מבולבלים? לא נורא! זו רק טעימה חלקית. ההמשך יבוא וכנראה מהר מהצפוי.
בתוך כל אלו צריך בעל החברה, הפוליטיקאי, המנכ"ל או יו"ר העמותה, לקבל החלטה היכן עליו לשים את תקציב התקשורת שלו.
בעיקר עליו להחליט עם מי הוא צריך להתייעץ?האם עם משרדי יח"צ, עם יועץ תקשורת, דובר, משרד פרסום, חברה לניהול דיגיטל, חברה העוסקת בקידום תדמית בגוגל (SCO), משרד יחסי ציבור באינטרנט או אולי משרד ספציפי לתחום: חברת יחסי ציבור לעסקים? יחסי ציבור לעסקים קטנים? יחסי ציבור לעורכי דין? משרדי יחסי ציבור לתיירות? משרד שהתמחותו ניהול קמפיין פוליטי? או ניהול קמפיין בחירות? ועוד ועוד.
נכון שהמגמות משתנות והחלוקה רבה יותר, נכון שמרכזי הכוח התקשורתיים הם לא רק אלו שהיו בעבר, אבל עדיין ברוב המקרים עולם כמנהגו נוהג!
עדיין ידיעה טובה בעמודי החדשות של ידיעות אחרונות כמו גם בהארץ, ישראל היום או מעריב, תעשה את זה לכל לקוח הרבה יותר מפוסט מוצלח בפייסבוק.
עדיין כתבה בחדשות 2, 1 או 10 תרגש יותר מקמפיין סלולר וכתבה (או מאמר..) בעמוד הבית של ynet או וואלה תעשה הרבה יותר נפשות מקידום ממומן כזה או אחר.
כך גם טור דעה בגלובס, כלכליסט או דמרקר יקבל ללא ספק הרבה יותר תהודה מטור דעה באתר הפרטי שלכם, ואלה כמובן רק דוגמאות.
בד בבד, הפרסומות השגרתיות והמוכרות: מודעות בעיתונים, תשדירי רדיו וטלוויזיה, באנרים באינטרנט וכו', הם עדיין הכוח המניע את כלי התקשורת וכוחם אדיר.
שום מיני סייט לא יתקרב לעוצמתם. התוכן השיווקי שחדר לעולמנו הוא מוצר מצוין וחכם שמאזן בין הפרסום השגרתי לבין העבודה העיתונאית ועבודת היחצנות.
אז אם אתם פוליטיקאים, או מנהלי משרד יחסי ציבור או בעלי עסקים, אל תחפזו להיבהל, אל תמהרו להתבלבל ואל תחששו מאסופת הביטויים והאפשרויות החדשות שנולדו בתקשורת.
אם תשאלו אותי, עדיין אין כמו עולם יחסי הציבור. יח"צ נותר מוצר התקשורת הזול ביותר והעוצמתי ביותר. אמנם הוא לא יודע להבטיח חשיפה בטוחה, אבל כשזה קורה – זה שווה כל שקל.
אם בחרתם משרדי יח"צ יצירתי, חכם, עירני, אמביציוזי, יש להניח שתקבלו תמורה מעולה לכספכם. רק בקשה קטנה: שתפו פעולה עם היח"צנים שלכם.
זכרו שגם הדובר הטוב ביותר אינו יכול לפרסם את מה שאינו יודע! חפשו משרד שאנשיו עדיין מתרגשים מכל שורה שהם מצליחים לפרסם עליכם בעיתון, באינטרנט, ברדיו או בטלוויזיה.
לכן אנחנו מצויים בעידן פריחה של משרדי היח"צ ולדעתי זו מגמה שרק תתחזק.
טוב, ברור שאם יש למשרד היח"צ גם מחלקת דיגיטל וגם יכולת לבצע תוכן שיווקי, עיצוב גראפי, קריאייטיב, פרסום וקידום ממומן, רק תרוויחו. עכשיו, תסתדרו!
ממי פאר, מייסד ובעלים משותף, פאר לוין תקשורת